A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom hivatalos blogja

Azért, hogy megszülessenek a kívánt gyermekek!

Az élet játék, vedd komolyan!

Amerikából jöttem, mesterségem címere:

2017. június 20. - Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Az Activity kistestvérét mindenki játszotta alsó - tagozatos korában. Nagyon szerették az én tanítványaim is, újra és újra jókat tudtunk nevetni a sete-suta mutogatásokon. Szinte ugyan azok a szakmák jöttek elő naponta: fodrász, asztalos, festő, cukrász, autóvezető, szerelő, orvos, még sem unták soha.

A színészeknek van a legjobb dolguk, mert mindig játszhatnak, más és más bőrébe bújhatnak, kipróbálhatnak rengeteg szakmát, személyiséget, életet, és még fizetést is kapnak érte. :)

Mindenki nem lehet színész, de próbálgatni érdemes, beleélni magam és elképzelni, mi lenne, ha…

clipboard01.jpg

Tovább

Párkeresés – mégis hol és hogyan?

Szingli vagy? Megérkezett a nyár és abban reménykedsz, hogy ezzel együtt rád talál a szerelem is? Manapság az a hír járja, hogy nehéz ismerkedni… Azért megpróbálok összegyűjteni egy két ötletet, ami jó kiinduló alap lehet, nemhogy egy nyári kalandhoz, hanem egy igaz szerelemhez is. 

Tovább

Családi kör-kérdés

avagy a név és a genetika valóban kötelez?

E fiúból pap lesz, akárki meglássa!" – írja Arany János, a Családi kör című mindenki által ismert és szeretett versében. Miből is gondolhatott erre a családfő? Este, a biztonságot adó családi körben a fiú kezében ott a könyv, nyilván olvasott rendszeresen, ez kötötte le a szabadidejét, figyelmét. Abban az időben ez ritkaságnak számíthatott. Így vonhatta le apja a következtetést, hogy tanult ember válik majd belőle.

papolvas.jpg

Tovább

Pálya (valóban) választás?

avagy a pálya választ minket… figyeld a kicsit!

Munkavállalási tanácsadóként dolgozom fiatalokkal is, akik még a pályaválasztás előtt állnak. Ennek kapcsán merültek föl bennem az alábbiak. Hogyan is kezdődik el ez az egész folyamat?

Amikor megszületik a pici, a család szeme-fénye, már kialakult ösztön-késztetésekkel és hajtóerőkkel rendelkezik. Milyen forma után nyúl szívesen, melyik szín tetszik neki, hogyan viszonyul környezetéhez, emberekhez, tárgyakhoz, hangokhoz? Aztán elkezd mászni, feláll, elindul, egyre többet ismer meg a világból, kézzel, lábbal, egész lényével részt vesz a felfedezésben.

Tovább

NEM KÖVETENDŐ PÉLDA!

Anti-bejegyzés, ami arról szól, hogyan alakult ki az egyszülős családom

Vagy mégis?

Minden jó, ha…

Amikor én még királylány voltam… olyan 14-18 éves forma, arról álmodoztam, hogy lesz két kislányom. A legerősebb késztetésként erre emlékszem.

(Fogalmam sem volt, mi leszek, merre kéne indulnom, akkor még a pályaválasztás – főleg a szülői tanácsadás ebből állt: Ott a szomszédban a gimnázium, oda mész. Az, hogy mi érdekel, és miben vagyok tehetséges, nem játszott a csapatban… Biológia-kémia tagozatra kerültem, mert a biológia legalább valamennyire érdekelt, a virágok, az emberek működése… Amikor kérdezték tőlünk jó tanáraink, mi leszel, ha… én rávágtam, hogy virágkötő. Ugye az is biológia. Persze a többi osztálytársam tudta, hogy orvos, gyógyszerész, vegyész…ők jó helyen voltak.)

Tovább

Találjon újra egymásra a NŐ és a FÉRFI

„…de mi férfiak férfiak maradjunk és nők a nők - szabadok, kedvesek - s mind ember, mert az egyre kevesebb...”

József Attila szavai időszerűbbek, mint valaha. Hiszen olyan korban élünk, amikor a kapcsolatok kialakítása és megtartása komoly fejtörést okoz minden- kinek. Tovább nehezíti a dolgot, hogy a 21. századra jellemzően átrendeződtek a női és a férfi szerepek. A nő és a férfi kölcsönösen túlzott elvárást támaszt egymás felé, aminek követ- keztében növekszik a meg nem értés a két nem között. A szeretet és a szerelem azonban ugyanolyan létfontosságú a boldog és a hosszú élethez, amilyen mindig is volt. Vajon mit akar igazán a nő és mit a férfi?

Tovább

Elégedetten a párkapcsolatban – mitől függ? mitől leszünk elégedettek?

Boldogság, harmónia, kiegyensúlyozottság és elégedettség egy párkapcsolatban – legtöbbünk vágya, célja ez, de vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy ez mitől függ, milyen tényezők befolyásolnak minket leginkább.

Érdemes először átgondolni, hogy számunkra mi okoz leginkább örömet, mi befolyásolja elsősorban kapcsolatunkkal való elégedettségünket, illetve melyek azok a területek, tényezők, melyek hatására úgy érezzük, hogy kapcsolatunk kihült, és inkább nehézségek forrása, mint támogató és erőt adó háttér. A gyermeknevelés, az anyagiak, a szabadidő eltöltése, a szexuális élet, a munkahelyi feladatok vagy éppen a háztartás körüli pozitív és negatív megélések határozzák meg a kapcsolattal való elégedettségünk, vagy ezek másodlagos tényezők?

Tovább

Boldogító kapcsolatok

- Miben rejlik a bensőséges kapcsolatok ereje? -

A tavasz érkeztével nemcsak a természet, hanem a lelkünk is kivirágzik. A napsütés, a szirmaikat bontó virágok kavalkádja szívünket is kinyitják a világra és lehetőséget adnak a kitárulkozásra, az egymás felé fordulásra. A kapcsolataink ápolása, az új kötelékek kiépítése alapvető örömforrásai az életünknek, ezért fontos időt és energiát áldoznunk rájuk.

Tovább

Szeresd magad, hogy mások is szerethessenek!

- Miért fontos önmagunk szeretete? –

Mérő László pszichológus szavaival élve „Minden ember egy kis csoda, mivel egyszeri és megismételhetetlen.” Miért van mégis az, hogy az emberek többsége küzd azzal, hogy szeresse és elfogadja önmagát? Hogyan tudnánk újra önmagunkhoz visszatalálni a bensőséges szeretet és elfogadás jegyében? És vajon mindez hogyan hat kapcsolataink milyenségére?

Tovább